Rukkirääk on leivavilja linnuke, seega igati sobiv kuulutama koduleiva võidukäiku, mis viimasel ajal on erilise hoo sisse saanud. See blogi avab akna tervisliku ja säilitusaineteta rukkileiva küpsetamise maailma igaühele, kes hoolib kodumaisest toidust ja ei pelga käsi jahuseks teha.

neljapäev, 11. veebruar 2010

Kuidas ma leivast kivi tegin

Peitsin möödunud aasta detsembri keskpaiku pool pätsi kodus küpsetatud leiba köögikapi nurka, et jälgida, kaua see säilib. Tänaseks on katse algusest möödas peaaegu kaks kuud, aga leib on välimuselt ning maitselt täiesti söödav. Ainult üks viga – ta on muutunud kivikõvaks ja seetõttu kannatab lõigata terava noaga õhukesi, peaaegu läbipaistvaid viile.
Neid viile kutsun omakorda koduseks näkileivaks.
Põhiline on muidugi see, et kodune rukkileib on säilinud väga hästi, kuigi lisatud säilitusainetena saab nimetada vaid soola ja suhkrut.
Võrdluseks proovin tulevikus samades tingimustes säilitada leivakombinaatide lehmakeekse ning peenleibasid. Tulemustest annan siin teada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar