Rukkirääk on leivavilja linnuke, seega igati sobiv kuulutama koduleiva võidukäiku, mis viimasel ajal on erilise hoo sisse saanud. See blogi avab akna tervisliku ja säilitusaineteta rukkileiva küpsetamise maailma igaühele, kes hoolib kodumaisest toidust ja ei pelga käsi jahuseks teha.

esmaspäev, 1. veebruar 2010

Ohh, küll maitses magus see...

Küpsetasin eile taas leiba – seekord mõtlesin, et ei eksperimenteeri mitte mingisuguste lisanditega, vaid piirdun peamiselt rukkijahuga. Tõe huvides tunnistan, et panin natuke soola, suhkrut ja maltoosat siiski ka taigna sisse.
Kuigi leivategu kandus mitmetel põhjustel öö peale, oli tulemus suurepärane! Tundub, et olengi kõiksugu maitseainete, seemnete, pähklite ja puuviljadega vahepeal liiale läinud.
Puhas rukkileib sai nii hea, et olin sunnitud seda öösel sööma, ei suutnud lihtsalt vastu panna. Ärge nõnda ise kodus muidugi järgi tehke, räägitakse, et öine söömine on ebatervislik!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar